sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Lentävät hollantilaiset

29/83

Hurraa, 1/3 takana ja vielä hengissä!

Tämä viikko on sisältänyt oikeastaan vain harjoittelua ja ensimmäiset tunnit koulua. Aika ihmeellistä, kuinka matkustus ja harjoittelu voivat viedä puhdin pois.. Kun tulet kämpälle niin et jaksa muuta tehdä kuin pakolliset asiat.. Kyllä on rankkaa :D

Koska meillä ei ole mitään tähdellistä kerrottavaa, niin ajattelimme pohdiskella hieman kulttuurieroja.
Tai asioita, joihin me olemme kiinnittänyt huomiota.

  • Kaikista suurin "outous" on varmaan se, että ihmiset kulkevat kengät jalassa sisällä. Esimerkiksi harjoittelupaikoissamme kuljetaan ulkokengät jalassa sisälläkin. 

  • Ruokakauppaan on varattava käteistä mukaan, sillä ainakaan meillä ei lähikaupassamme toimi Visa Electron. Täällä suositaan enemmän Mastercardia.. Ensimmäisellä kauppareissullamme saimme kokeakin tämän kantapään kautta.

  • Pyöräilijöille on oma ajokaistansa autotien reunassa. Huvittavinta on, että liikenneympyröissäkin ajat pyörällä autojen vieressä omalla kaistalla. Autoilijat myös kunnioittavat pyöräilijöitä ja antavat usein tietä. 

  • Myös kaikki pihat ovat hyvin huolliteltuja. Pensaat ovat leikattu tip top. Olemme useasti miettineet, kuka ne oikein leikkaa? 

  • Ihmiset tuntuvat jotenkin rennommilta, kun hollantilaiset kohtaavat, he usein vain alkavat juttelemaan, vaikka olisivatkin vieraita toisilleen. Myös junassa jos istut jonkun viereen, usein hollantilainen moikkaa sinulle. 

  • Ruokakaupasta saa perunoita valmiiksi kuorittuina ja maustettuina. Myös salaatit ovat valmiiksi pusseissa ja sortteja löytyy jos jonkinlaista.

  • Vähän päänsärkyä on tuottanut se, että ihmiset usein polttavat sisällä ja seurassa. 

  • Kaupungilla kulkiessasi voit napata nälän yllättäessä jotain syömistä useista kojuista, joita löytyy joka nurkasta. 

  • Myöhästymistä ei pidetä niin pahana asiana. Jos sovitaan esim. kello 9.00, se voi hyvinkin tarkoittaa 9.30. 


Tällaista tällä kertaa. Kerromme lisää hollantilaisten omituisuuksista, niitä varmasti riittää, hehehe.
Ensi viikolla luvassa harjoittelua, sekä kauan odotettujen vieraiden saapumista.

XOXO, Essi & Riina


Psssstttttt. Ikäväksemme joudumme kertomaan, että kauan seuranamme viipyneet Veijo ja Keke ovat nyt siirtyneet vihreimmille nurmille. Rest in peace. Pysytte muistoissamme aina. Antakaa sipulinne loistaa.

Veijo ja Keke - elämänsä huipulla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti